ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Άρθρο από την εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

Πέμπτη 18.09.2014

Θέμα:
Στο αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται η αντιπαράθεση

Εσφιγμένου Νέα ένταση με κλητήριο εκκένωσης.

Νέα ένταση παρατηρείται στις σχέσεις των ζηλωτών μοναχών της Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος και των μοναχών που απαρτίζουν τη νέα αδελφότητα. Αφορμή στάθηκε μία νέα απόφαση που κοινοποι­ήθηκε στους ζηλωτές με την απαίτηση να εκκενώσουν αυτήν τη φορά το κονάκι του μοναστηριού, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Του Κώστα Καντούρη

Η προσπάθεια των νεοεσφιγμενιτών να αποκτήσουν κτίρια τα οποία εκμεταλλεύονται
οι ζηλωτές, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί "σχισματικοί" και γι' αυτό ζητήθηκε η αποχώρηση τους από τη μο­ναστική Πολιτεία, προκαλεί διαρκώς προβλήματα στην Πολιτεία του Άθω. Μόλις πριν από λίγους μήνες προκλή­θηκαν επεισόδια όταν δικαστικός επι­μελητής επιχείρησε να εισβάλει με σκα­πτικό μηχάνημα στο αντιπροσωπείο του μοναστηριού στις Καρυές, στο οποίο ζουν οι ζηλωτές, επιχειρώντας να σπάσει την πόρτα.

Οι εικόνες έκαναν πάλι τον γύρο του κόσμου και θύμιζαν τα τραγικά επει­σόδια με τις συγκρούσεις που είχαν ση­μειωθεί μεταξύ των μοναχών της παλιάς και της νέας αδελφότητας, στα οποία αιμόφυρτοι μοναχοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Τώρα το ζήτημα μεταφέρεται εκτός Αγίου Όρους, καθώς η απόφαση εκκέ­νωσης που επιδόθηκε στους ζηλωτές της μονής Εσφιγμένου αφορά διαμέρι­σμα που διατηρεί το μοναστήρι στην οδό Βενιζέλου. Οι ζηλωτές, αντιδρώντας στην απόφαση εκκένωσης, έστειλαν επι­στολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα που ταλαιπωρεί τη μοναστική Πολιτεία τα τελευταία χρόνια, ενώ εξαπολύουν πάλι επίθεση εναντίον του Πατριάρχη. "Για μία ακόμη φορά η δικαιοσύνη είναι με τους ισχυρούς και παραδίδει περιουσιακά στοιχεία που με κόπο απέκτησε η αδελ­φότητα μας", αναφέρουν στην επιστολή τους οι ζηλωτές της Εσφιγμένου, αρ­νούμενοι να εγκαταλείψουν το χώρο από το διαμέρισμα - κονάκι του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ

Στο κονάκι της Βενιζέλου βρίσκεται πάντα ένας μοναχός της παλιάς Εσφιγμένου, όμως τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά την κοινοποίηση της απόφασης εκκένωσης, άρχισε να ενισχύεται ο χώρος με μοναχούς και λαϊκούς. Άλλωστε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ζηλωτές, η προθεσμία εκκένωσης αφορά ένα τριήμερο και εκπνέει το βράδυ της Παρασκευής, εκφράζοντας φόβους πως από τη Δευτέρα θα κινηθούν οι διαδικασίες με δικαστικό επιμελητή. "Εγώ δεν πρόκειται να βγω από το σπίτι μου. Εδώ είναι το αντιπροσωπείο μας. Εδώ έρχονται όσοι μοναχοί χρειάζονται έναν γιατρό και πρέπει να μείνουν εκτός μοναστηριού", τόνισε ο μοναχός Μαρδάριος, ο οποίος ζει αυτήν την περίοδο στο κονάκι της Θεσσαλονίκης.

Από την εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”
Πέμπτη 18.09.2014

Θέμα:
Στα ... όπλα πάλι οι Εσφιγμενίτες.

Επιστολή στον Πρωθυπουρό από τους ζηλωτές μοναχούς.

Ρεπορτάζ

Θάνος Χερχελετζής

Νέο κύκλο διώξεων εναντίον τους καταγγέλλουν οι ζηλωτές μοναχοί της Ιερής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Ορους. Απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι δικαστικός επιμελητής τούς κοινοποίησε απόφαση, με βάση την οποία πρέπει να εκκενώσουν το κονάκι του μοναστηριού που βρίσκεται στο κέντρο της θεσσαλονίκης και να το παραδώσουν στη νέα αδελφότητα, «που εν μια νυκτί», όπως καταγγέλλουν, «βατπίστηκαν Νεοεσφιγμενίτες με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη».
«Δεν πρόκειται να παραδώσουμε το κονάκι, αλλά και κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο του μοναστηριού στους μοναχούς του ευρώ και της διαπλοκής. Δεν μας φοβίζουν και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.
Οι ζηλωτές μοναχοί μέσω της επιστολής εξηγούν στον πρωθυπουργό τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και καταγγέλλουν ότι εξαιτίας αυτής της διαφωνίας διώκονται και δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, καύσιμα και
ό,τι άλλο χρειάζονται για την επιβίωση τους.

«Μετά τις απαγορεύσεις ήρθαν οι δικαστικές διεκδικήσεις των περιουσιακών μας στοιχείων, κινητών και ακίνητων. Δεν μένει τίποτε άλλο στο Φανάρι παρά να διατάξει και τη σταύρωση μας» σημειώνουν. Οι μοναχοί εξαπολύουν πυρά κατά του κ. Βαρθολομαίου και τονίζουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις αποτελούν «έναν μοχλό πίεσης του “Πατέρα”μας και “Φιλεύσπλαχνου” και βαθιά “Χριστιανού” Οικουμενικού, ώστε να αποδεχτούμε τα φιλοπαπικά του αισθήματα και να χειροκροτήσουμε και εμείς, όπως το υπόλοιπο Άγιον Όρος, τα συλλείτουργα με τον Πάπακαι την έκπτωση Πίστης. Ένας Βαρθολομαίος ενάντια σε κανόνες των Πατέρων της Εκκλησίας και της Ομολογίας της Πίστεως. Οικουμενικός και προστάτης της πίστης, μαϊμού. Σας ενημερώνουμε, όμως, ότι η πίστη μας δεν μεταβιβάζεται ούτε με δικαστικές αποφάσεις ούτε με όλες τις διωκτικές Αρχές της Ελλάδος».

Οι Εσφιγμενίτες μοναχοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν παραδίδουν τίποτα σε προδότες της πίστης και υπογραμμίζουν ότι «οι μοναχοί του ευρώ έχουν καρπωθεί με δικαστικές αποφάσεις περιουσιακά στοιχεία που επιτρέπουν σε αυτούς, τέσσερις μοναχούς, μια πλούσια ζωή, ενώ στους 128 μοναχούς της Εσφιγμένου αποτελούν πόρους επιβίωσης».

Απόσπασμα από την Δικαστική απόφαση:

Αριθμός Απόφασης: 1228/2014
Αριθμός κατάθεσης έφεσης 4134/15-12-2011
Αριθμός κατάθεσης προσθέτων Λόγων 2356/4-9-2013 ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Ανέστη Μηλιόπουλο, Πρόεδρο Εφετών, Άννα Πελεκούδα, Αναστασία Παπαδοπούλου-Εισηγήτρια Εφέτες και τη Γραμματέα Σταυριανή Κωνσταντινίδου.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριο του την 7 Οκτωβρίου 2013^ για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ :
ΤΩΝ ΕΚΚΑΛΟΥΝΤΩΝ-ΕΝΑΓΟΜΕΝΩΝ 1) Μεθοδίου-Ματθαίου Παπαλαμπρακόπουλου του Δημητρίου, 2) Θεοκλήτου-Θωμά Γερμανού του Βασιλείου, 3) Γρηγορίου-Γεωργίου Πολυχρονίου του Ιωάννη, 4) Σεραφείμ-Κωνσταντίνου Λάμαρη του Ιωάννη, 5) Βαρνάβα-Βασιλείου Χαμαλίδη του Κωνσταντίνου και 6) Εφραίμ-Ευαγγέλου Σαρλάνη του Γεωργίου, κατοίκων απάντων κεντρικού κτιρίου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, τους οποίους εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Σταμάτης Κουμάνης (ΑΜ 7899), με βάση την από 4-10-2013 δήλωση, ο οποίος κατέθεσε προτάσεις.
ΤΗΣ ΕΦΕΣΙΒΛΗΤΗΣ-ΕΝΑΓΟΥΣΑΣ : Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, που εδρεύει στο Άγιον Όρος, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, την οποία εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Διογένης Καραγιαννακίδης (ΑΜ 3550), με βάση την από 4-10-2013 δήλωση, ο οποίος κατέθεσε προτάσεις.
Η ενάγουσα με την από 2-9-2009 και με αριθμό κατάθεσης 35987/2009 αγωγή της, διεκδικητική ακινήτου, ασκηθείσα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ζήτησε ό,τι ανέφερε σ' αυτήν. Το παραπάνω Δικαστήριο με την υπ' αριθμ. 24608/2011 οριστική του απόφαση δέχθηκε την αγωγή… (συνεχίζεται)

Επιστολή προς κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ιερά Μονή Εσφιγμένου
Άγιο Όρος
16 Σεπ. 2014 (ν.ημ.)

Εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ,

Σήμερα δικαστικός επιμελητής μας ανακοίνωσε (Αρ. Απόφασης 1228/2014) ότι εντός τριημέρου θα πρέπει να εκκενώσουμε το κονάκι μας που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου, στην Θεσαλλονίκη.

Για μία ακόμη φορά η δικαιοσύνη είναι με τους ισχυρούς και παραδίδει περουσιακά στοιχεία που με κόπο απέκτησε η αδελφότητά μας, στους Κατσουλιέρηδες που βαπτίστηκαν εν μία νυκτί Νέοεσφιγμενίτες (με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη).

Παράνομα και παράτυπα ξεκίνησε και έτσι συνεχίζει, αλλά κανένα δικαστήριο δεν δηλώνει αρμόδιο να κρίνει. Διόρισε αδελφότητα εκτός Αγίου Όρους ως νέα Εσφιγμένου. Ήρθαν μετά οι απαγορεύσεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων κίνησης και ότι άλλο μας επιτρέπει την επιβίωση. Μετά οι δικαστικές διεκδικήσεις των περουσιακών μας στοιχείων, κινητών και ακίνητων. Δεν μένει τίποτα άλλο από το Φανάρι παρά να διατάξει και την σταύρωσή μας.

Ένας μοχλός πίεσης του "πατέρα" μας και "φιλεύσπλαχνου" και βαθιά "Χριστιανού" Οικουμενικού, ώστε να αποδεχτούμε τα φιλοπαπικά του αισθήματα και να χειροκροτήσουμε και εμείς όπως το υπόλοιπο Άγιον Όρος τα συλλείτουργα και την έκπτωση πίστης. Ένας Βαρθολομαίος ενάντια σε κανόνες των Πατέρων της Εκκλησίας και της ομολογίας της πίστεως. Οικουμενικός και προστάτης της πίστης, μαϊμού.

Σας ενημερώνουμε όμως ότι η πίστη μας δεν μεταβιβάζεται ούτε με δικαστικές αποφάσεις ούτε με όλες τις διωκτικές αρχές της Ελλάδος.

Και εννοείται ότι δεν παραδίδουμε τίποτα σε προδότες της πίστης. Είμαστε σε άμυνα εναντίον όλων αυτών που επιδιώκουν την καταστροφή μας. Ότι έχτισε η αδελφότητά μας, ανήκει σε αυτήν και μόνο σε αυτήν. Οι κατσουλιέρηδες από πού τα έχτισαν και τα δικαιούνται; Επειδή τους χαρίστηκε ένα όνομα παράνομα βάσει Κ.Χ.Α.Ο. το οποίο πότε δεν τίμησαν πρέπει να τους παραδώσουμε και τα ελάχιστα που μας απομένουν; Γιατί; Αφού όλα τα Ελληνικά δικαστήρια δηλώνουν αναρμόδια να κρίνουν τις παράνομες, διοικητικές αποφάσεις του Οικουμενικού και της Ιεράς Κοινότητας γιατί συμβάλλουν και κόπτωνται στην εκτέλεση των αποφάσεων τους εναντίον μας; Δεν θα παραδώσουμε τίποτα άλλο στους Κατσουλιέρηδες και ας επιστρατεύσουν αυτή την φορά και τάνκς. Είμαστε σε άμυνα μέχρι τέλους.

Δεν ενοχλούμε κανέναν και δεν έχουμε ξεκινήσει ποτέ επεισόδια εμείς. Κρατήστε όμως μακρυά τους Κατσουλιέρηδες από ότι μας ανήκει, οι προδότες της πίστης και μοναχοί του €, έχουν καρπωθεί με δικαστικές αποφάσεις περουσιακά μας που επιτρέπουν σε αυτούς τους 4 μοναχούς μια πλούσια ζωή ενώ σε μας τους 128, αυτά τα περουσιακά επέτρεπαν την επιβίωση μας !

Δεν θα ανεχτούμε τίποτε άλλο από τους μοναχούς του €. Κρατήστε τους μακριά μας αλλιώς αποποιούμαστε κάθε ευθύνης.

Ζητάμε την προστασία και την συνδρομή, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Κύριε Πρωθυπουργέ σας παρακαλούμε για μια πολιτική λύση που να αποτρέπει την φυσική εξόντωσή μας.Έλεος, είμαστε πατριώτες Ορθόδοξοι Χριστιανοί μοναχοί.

Ανεχτήκαμε βαριές, λοστούς, σκαπτικά μηχανήματα και παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Κύριε Πρωθυπουργέ δώστε ένα τέλος με μία πολιτική λύση στα βάσανα που μας ταλλανίζουν. Μας πήραν ανήθικα αλλα νομιμοφανώς, όνομα και ότι μας ανήκει. Βοηθήστε μας εσείς τουλάχιστον, διότι για τον Οικουμενικό και "πατέρα" μας, στον βωμό των φιλοπαπικών του φιλοδοξιών, είμαστε παράπλευρες απώλειες, και η εξόντωση μας προ αποφασισμένη.

Σας παρακαλούμε για γρήγορη και άμεση πολιτική λύση ενάντια σε σκηνοθετημένα, από τους Κατσουλιέρηδες (νεοεσφιγμενίτες), επεισόδια που θα διαδεχτούν αυτά των Καρυών, απλά αυτή την φορά θα γίνουν στην Θεσαλλονίκη και στην οδό Βενιζέλου.

Παρακαλάμε την συνδρομή σας...

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: