ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

«Μακεδονία» Γενέτειρα, Αγίων-Ηρώων-Σοφών-αποκλειστικά Ελλήνων! Θεσσαλονίκη 21/1/2018

Αδέλφια μου, κάποια Ιερά πράγματα πρέπει να λέγονται με σπαρακτική φωνή.  Αδέλφια, Έλληνες εξ’ Ελλήνων γεννηθέντες του ομαίμου, του ομογλώσσου και του ομοθρήσκου ο Θεός μας συγκέντρωσε εδώ… Για να κρατήσουμε ψηλά την σημαία της Ιστορίας μας και της ταυτότητος μας.
Εδώ ακριβώς χτυπά δυνατά η καρδία της Ελλάδος! Η Μακεδονία είναι Πατρίδα όλων των Ελλήνων. Γι’ αυτή την Πατρίδα οι πρόγονοί μας, άφησαν Ιερά παρακαταθήκη, όπως: «Πατρός τε και μητρός και άλλων προγόνων, τιμιώτερον και αγιώτερον εστίν η Πατρίς»!
Όλοι εδώ, με την αδρεναλίνη στα ύψη, δηλώνουμε ανεπιφύλακτα το αυτονόητο… Όπως το προστάζουν ποταμοί αίματος, θυσίας, αυταπάρνησης ως στοιχεία γενναιότητος και Ηρωισμού που πρόσταξαν με την ζωή τους οι πρόγονοι και προπάτορες μας για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!
Και ανήκει μόνο και αποκλειστικά σε Έλληνες! Ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι στοιχείο διαπραγματεύσιμο ούτε αμφισβητούμενο, γι’ αυτό ο όρος αυτός ως όνομα δεν μοιχοποιείται! Δεν εμπορευματοποιείται, ούτε χαρίζεται!
Όταν δίνεις ή δανείζεις το βαρύγδουπο και ένδοξο όνομα «Μακεδονία» οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε, το επιζητά εκ’ του πονηρού είναι σαν να δίνεις το όνομα «Ελλάδα». Όμως εξίσου η Ελλάδα είναι Μία, Μοναδική, Βασίλισσα στο Πλανήτη Γη. Αυτό είναι το πιστεύω μας. Ο Μακρυγιάννης μας τόνισε ότι: «Τα της πίστεως δεν τα παίζω στο λόττο!». Αντιθέτως, «…απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά», γεννημένη ελεύθερη! Αυτήν την Ελευθερία την στοιχειοθέτησε η ίδια ένδοξη Ιστορία μας και την έκανε σημαία: «Ελευθερία ή Θάνατος»!
Ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ (Υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας) είπε: «Εάν θέλουν οι Σκοπιανοί να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει αυτοί να κάνουν παραχωρήσεις και όχι η Ελλάδα». Τίποτα από τα πιο πάνω στοιχεία δεν συζητείται, είτε πάνω είτε κάτω από το τραπέζι..., ούτε διαπραγματεύεται ποτέ. Μόνο πολεμάς για αυτά! Φορτώνεσαι το γονίδιο σου και τις ιερές παρακαταθήκες σου και πολεμάς σαν το Παύλο Μελά και τον Παπαφλέσσα, σαν τον Εμμανουήλ Παπά και τον προδομένο τότε Γέροντα Πατέρα Ιωακείμ της Μονής Εσφιγμένου (και η ιστορία του μοναστηριού αυτού συνεχίζεται) και τέλος σαν τον Καπετάν Τέλο Άγρα και τον καπετάν Γεώργιο Κατεχάκη ανάμεσα σε εκατοντάδες Μακεδονομάχους... Όλοι αυτοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του μοναδικού στρατηλάτη και πλανητάρχη πριν 2400 χρόνια.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να γίνουμε όλοι εμείς εδώ και τώρα Μελάδες και Παπαφλέσσες και να επωμιστούμε τις ευθύνες για τη συνέχιση της Ιστορίας.
Η Ελληνική Ιστορία είναι στο χέρι μας! Η παραμικρή προδοσία όχι μόνο είναι αδικαιολόγητη, ούτε συγχωρείται αλλά το τίμημα είναι θάνατος ως εσχάτη προδοσία!
Θάνατος στους προδότες και σε όσους χειρίζονται την προδοτική γλώσσα της διπλωματίας απλά για να ξεγελάσουν τους παρόντες και να προσβάλουν τους προγόνους τους. Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα Μακεδονία επί ματαίω, η παραμικρή απαίτησις αλλοφύλων για μας είναι casus belli.
Με τη βοήθεια του Σωτήρος Χριστού και της Παναγίας μας που πάντοτε μας βοήθησε, θα είναι και τώρα αρωγοί στη σημερινή Ιστορική αξιοπρέπεια.


Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Μακεδονία ζει 4000 χρόνια!

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!



Ἀθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου
Διευθυντὴς Ἰατρὸς – Χειρουργὸς
Διδάκτωρ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
           Πρόεδρος τοῦ Συλλόγου «Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Θεολόγος»
     - Φίλοι του Ἁγίου Ὅρους Παιανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: