ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΝΘΙΜΕ: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν σε ενοχλούν παρά σε ενόχλησαν οι Εσφιγμενίτες...υποκρισία!!!- Προδότες της Πίστης μάχεστε τους Ορθόδοξους και υποστηρίζετε τους αιρετικούς και πολέμιους της πίστης. Προκαλούν με εκδήλωση στο Βελλίδειο την Μ. Δευτέρα

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/429081/martyres-toy-iehova-prokaloyn-me-ekdilosi-sto-vellideio-tin-m-deytera

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε πριν μερικές εβδομάδες, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκδήλωση συλλόγων Παλαιημερολογιτών που είχε προγραμματιστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδειο. Τότε, η Μητρόπολη με εγκύκλιο της κατάφερε να μην γίνει στο διάσημο συνεδριακό κέντρο της HELEXPO η εσπερίδα των παραπάνω συλλόγων, αλλά σε άλλο χώρο της Πόλης του Βορρά. Σήμερα, η Μητρόπολη καλείται πάλι να αντιδράσει για εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά που έχει προγραμματιστεί στο Βελλίδειο για την Μ. Δευτέρα. Θα το πράξει;
Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με την Ιερά Μονή Θεσσαλονίκης, μας ενημέρωσαν πως τόσο η Μητρόπολη όσο και η Μονή Εσφιγμένου του Αγ. Όρους, είχαν τότε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για την εκδήλωση των συλλόγων Παλαιοημερολογιτών «Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Παιανίας –Αλεξανδρουπόλεως και Καβάλας" μέσω εγκυκλίου αλλά και σχετικού δελτίου τύπου.
Σήμερα, εν αναμονή της νέας γραπτής εκδήλωσης της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, που πρέπει να γίνει πριν την Μ. Δευτέρα, δημοσιεύουμε το κείμενο αντίδρασης (στην γλώσσα γραφής του) για την εκδήλωση των Παλαιοημερολογιτών της 30ης Μαρτίου. Τότε είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους με δυναμισμό. 'Εκαναν μεγάλο θέμα, με την συμπαράσταση μάλιστα του Αγ. Όρους, την εσπερίδα που διοργάνωσαν Παλαιοημερολίτες. 
Τώρα, η διαμαρτυρία για εκδηλώσεις αιρέσεων, όπως αυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι αναγκαία...
stayros
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης
«Αγιες ημέρες του Πάσχα, και οι Ιαχωβάδες προκαλούν με εκδήλωση που έχουν διοργανώσει να γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Ἐπειδὴ πληροφορηθήκαμε ἀπὸ τὸ διαδίκτυο ὅτι τὴν Κυριακὴ 30 Μαρτίου 2014 στὸ Συνεδριακὸ Κέντρο τῆς Θεσσαλονίκης «Ἰ. Βελλίδης», διοργανώνεται μὲ τὴν πρωτοβουλία θρησκευτικῶν Συλλόγων τῆς Καβάλας συγκεκριμένη ἐκκλησιαστικὴ Ἐκδήλωση μὲ θέμα «ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ, Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΗΣ», εἴμεθα ὑποχρεωμένοι νὰ ἐνημερώσωμε τὸ πνευματικό μας ποίμνιο ὅτι ὅλη αὐτὴ ἡ προσπάθεια εἶναι καθαρῶς ἀντιεκκλησιαστικὴ καὶ ἀντικανονικὴ διότι δὲν ἔχει λάβει καμμία σχετικὴ ἄδεια ἀπὸ τὴν τοπικὴ Ἐκκλησία μας, καὶ γίνεται ἐπὶ παραβάσει τῶν κανονικῶν δικαιωμάτων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Ἡ ἐκδήλωση αὐτὴ ἐπὶ πλέον ἀποτελεῖ προέκτασιν τῆς ἔριδος τοῦ ἁγίου Ὄρους σχετικῶς μὲ τὴν κατηργημένην ἱερὰν Μονὴν τοῦ Ἐσφιγμένου, ἀφοῦ κύριος ὁμιλητὴς ἀνακοινώνεται ὅτι θὰ εἶναι ἐκκλησιαστικὸ πρόσωπο ποὺ εὑρίσκεται σὲ πλήρη ἀντίθεση πρὸς τὴν Ἱερὰ Κοινότητα τοῦ ἁγίου Ὄρους καὶ πρὸς τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο.
Συνιστῶμε στὸ κοινὸ νὰ ἀποφύγῃ ὁποιαδήποτε συμμετοχὴ στὴν ἐκδήλωση αὐτὴ, ἡ ὁποία, προερχομένη ἀπὸ Συλλόγους τῆς Καβάλας ἀγνώστους σὲ μᾶς, ἀποβλέπει σὲ διαταραχὴ τῆς ἐκκλησιαστικῆς κανονικῆς τάξεως στὴν ἱστορικὴ Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης»
diaspasi
Τα «καρφιά» των Παλαιοημερολογιτών
Οι Παλαιοημερολογίτες έκαναν την εκδήλωση τους στην Θεσσαλονίκη σε άλλο χώρο και φυσικά δεν παρέλειψαν να ρίξουν έμμεσα τα «καρφιά τους».
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε γραπτή ανακοίνωση των Συλλόγων για την εσπερίδα με θέμα : Η σχέση μεταξύ σύγχρονου βιοηθικής και Ορθοδόξων αξιών τους»:
«Τέτοιες εκδηλώσεις αποδυναμώνουν αυτούς που επιβάλλουν με απαγορεύσεις και διώξεις την σιωπή της αλήθειας. Η αλήθεια δεν φιμώνεται είναι σαν το νερό, θα βρει τρόπο και θα βγει στην επιφάνεια.
Όσους χώρους να μας ακυρώσουν με τα χρήματα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχουμε την δύναμη της Πίστης, το ποίμνιο και κυρίως την πρόνοια Του."
moni esfigmenoy
Η αντίδραση της Μονής Εσφιγμένου του Αγ. Όρους
Αμεση ήταν και η αντίδραση της Μονής Εσφιγμένου του Αγ. Όρους. Ο ηγούμενος Μεθόδιος έκανε λόγο για «σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα!
«Οι Ελληνες πρέπει να αντισταθούμε, να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την πίστη μας. Ο ένας πρέπει να βοηθά τον άλλο αυτές τις δύσκολες ώρες» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εφημερίδα, ο ηγούμενος Μεθόδιος και συνέχισε:
«Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα από την Ευρώπη, αυτά θα είναι η καταστροφή του Αγίου Ορους. Εμείς ζητούμε μόνο αυτά που ανήκουν στη μονή, τα ενοίκια από τις ιδιοκτησίες που παράνομα δόθηκαν στη νέα αδελφότητα, και την επιχορήγηση που έδινε το κράτος για τις ανταλλαγές που έγιναν με τα μετόχια μετά το 1922» .
Μία εβδομάδα έχει περιθώριο να αντιδράσει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης...Είμαστε σίγουροι πως η εκκλησία θα προστατέψει και πάλι την προβολή που μπορούν να πάρουν εκδηλώσεις παραθρησκευτικών οργανώσεων, που προσπαθούν να βλάψουν την Ορθοδοξία...Σε μία εποχή που διώκεται έντονα ο Χριστιανισμός και οι Μουσουλμάνοι προσπαθούν να τον φιμώσουν...


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/429081/martyres-toy-iehova-prokaloyn-me-ekdilosi-sto-vellideio-tin-m-deytera#ixzz2yEB6LXwh