ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Προκλητικό Ιταλικό Δημοσίευμα και σχετική ανακοίνωση (απάντηση) της Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου




Μετάφραση του Ιταλικού δημοσιεύματος στο παραπάνω link:


ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Α.Ο

Ο Βαρθολομαίος ,ο καινούριος ηγούμενος,φθάνει σε τέσσερις μέρες απο τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κατσουλιέρη.
    Σε τέσσερις ημέρες απο τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κατσουλιέρη,η νομιμη αδερφότητα της Μονής Εσφιγμένου,ενός των είκοσι
μοναστηριών της Αγίας κοινότητας του Α.Ο που βρίσκεται στην Ελλάδα ,στον βορρά,αποκτά λοιπόν νέο ηγούμενο:τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο.
Ανακοινώθηκε εχθές από την γραμματεία της αδερφότητος της  Μονής,μετά την ομόφωνη εκλογή του καινούριου ηγούμενου ,σύμφωνα με τις διατάξεις του Χάρτη του Α.Ο
Όντας σε ισχύ ένα παλαιό προνόμιο,το Σύνταγμα της Ελλάδας αναγνωρίζει στα μοναστήρια της Ιεράς Κοινότητας του Α.Ο,μιά συγκεκριμένη διοικητική αυτονομία που τα κάνει κυριαρχικά ίσα με κρατίδιο-τμήμα αυτόνομο.Και τα είκοσι μοναστήρια εξαρτώνται διοικητικά απο την Κωνσταντινούπολη και θεωρούν  Επίσκοπο τον ΟΙκουμενικό Πατριάρχη.Ετσι ο νόμος εδώ θεσπίστηκε και αποδέχτηκε απο τους ίδιους τους μοναχούς και επικυρώθηκε απο το ελληνικό κοινοβούλιο αλλα και τον οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο Βαρθολομαίος ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντα του σε συνέχεια των καθηκόντων του προηγουμένου Χρυσοστόμου,έκαναν γνωστό οι μοναχοί της ελληνοορθόδοξου αδερφότητος.
Ο νεοεκλεχθείς δήλωσε στο siteΑΜΗΝ.gr:<Ζούμε αυτές τις μέρες την ομορφιά του θαύματος όχι μόνο στην αδερφότητα αλλά και σε όλο τον κόσμο>
Ενθυμούμενος λόγια του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου,<ο άνθρωπος της Αγάπης>,ο Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε ότι με το ίδιο πνεύμα όλη η αδερφότητα θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε ο Αρχιμ.Χρυσόστομος
<Οι πατέρες μου ανέθεσαν τον σταυρό του προκατόχου μου>>κατέληξε <<και Θεού θέλοντος όλη η αδερφότητα θα περπατήσει στα χνάρια των Παλαιών Πατέρων και θα αναγνωρισθούν οι κόποι και ο μόχθος μας>>
,Ο ηγούμενος Βαρθολομαίος αυτήν την ώρα αναλαμβάνει της μοναδικής και νόμιμης αδερφότητας της μονής Εσφιγμένου που ιδρύθηκε το 2005 και δεν κατάφερε επιτυχώς να εγκατασταθεί  στο ανατεθημένο παλαιό κτήριο.Εκεί μένει σαν σε <οδόφραγμα>η παλαιά αδερφότητα η οποία ανακηρύχθηκε παράνομη απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατηγορούμενη για την σφοδρή <αντιπολίτευση>της  στην βελτίωση σχέσεων με την Καθολική Εκκλησία αλλά και την Οικουμενικότητα γενικά.
Οι απελαθέντες αυτοί μοναχοί οι οποίοι δεν εκτέλεσαν ποτέ την  εντολή έξωσης του 2002,τον περασμένο Ιούλιο απάντησαν στους επίσημους δικαστικούς υπαλλήλους πετώντας  μολότωφ και πέτρες απο κελί τους.Ηταν πραγματικά το κονάκι της αδερφότητας του Ιερού Κελιού του Ευαγγελισμού της Μονής Σιμωνόπετρας(;;;;)
Ο ηγούμενος Βαρθολομαίος( κατά κόσμον Αναστάσιος Γαζέτας)του Παναγιώτου και της Δήμητρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και εκεί ετελείωσε την Θεολογική σχολή.Το 1992 έφθασε στον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο στο Ιερό κελί του Ευαγγελισμού της Μονής Σιμωνόπετρας.Ορίστηκε διάκονος και πρεσβύτερος.Το 2005 μαζί με τον Χρυσόστομο σαν αρχηγός και επίτροπος συναντήθηκαν με το συμβούλιο των Γηραιών ,συχνά αντιπροσωπεύοντας αυτούς στις συγκεντρώσεις της Ιεράς Κοινότητος στο Α.Ο.



Ανακοίνωση Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου


Σε απάντηση του παραπάνω Ιταλικού δημοσιεύματος θα θέλαμε να δηλώσουμε και να βεβαιώσουμε το Βατικανό και τα όργανα της παγκοσμιοποίησης ότι όποιος και να είναι ο νέος ή μελλοντικός νομιμοφανής ηγούμενος της εγκάθετης ψευδοεσφιγμένου των Κατσουλιέρηδων δεν έχει καμία σχέση με την Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου ούτε μπορεί σε καμία περίπτωση να κάμψει τον αγώνα μας εναντίον του αιρεσιάρχη Οικουμενικού με τα Παπικά συλλείτουργα του ούτε επίσης τον αγώνα μας εναντίων των εχθρών της Ορθοδοξίας. Οι Ιεροί κανόνες των Πατέρων της εκκλησίας και η ομολογία της Πίστεως μόνος δρόμος μας και η έκπτωση της Πίστης και οι εκφραστές της μόνοι εχθροί μας.

Όποιος διαβάσει αναλυτικά το δημοσίευμα ανακαλύπτει τους θιασώτες της Παγκοσμιοποίησης και τί θα ήθελαν να συμβεί με την Εσφιγμένου ... Εμείς λοιπόν , ο Ηγούμενος μας Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι 107 διωκόμενοι μοναχοί της Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου όσο περνάει από το χέρι μας θα εμποδίζουμε τα σχέδια αυτά και θα αντιστεκόμαστε στους προδώτες της πίστης , στους εκφραστές της Παγκοσμιοποίησης και στην άλλωση του Αγίου Όρους από ξένες και σκοτεινές δυνάμεις.

Ελπίζουμε η πολιτεία να καταλάβει γρήγορα τους στόχους τους και τα σχέδια τους και να πάψει να βοηθάει το έργο τους.


Ορθοδοξία ή Θάνατος

Δεν υπάρχουν σχόλια: