ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ»


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
«Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ»

Η εφημερίδα «το Παρόν» δίνει το παρόν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων
στο Άγιον Όρος…


Όσο υπάρχει Άγιον Όρος και δεν έχει γίνει ακόμα «Άγριον Όρος», υπάρχει μια ελπίδα να μεταμεληθούν κάποιοι και να σώσουν την ψυχή τους, όχι κατ’ ανάγκην να ονομασθούν ξαφνικά αγιορείτες κατά τις βουλές του Πατριάρχη, αλλά κυρίως για να σώσουν την ψυχή τους.
Επειδή κατά τον λαό «...το ράσο δεν κάνει τον Παπά…», όπου δείτε ρασοφόρο, «τσαμπουκά», με οπλισμένο χέρι (συνήθως βαριοπούλες, λοστούς και προσφάτως «φουσκωτούς» και μηχανοκίνητα, μπουλντόζες τύπου κλάρκ…), θα αποκτήσετε το πλεονέκτημα της διάκρισης, για να δείτε ποιοι κάνουν τον Παπά…! Και τι δεν έχει καλύψει αυτό το «έρημο» αλλά τιμημένο κατά τ’ άλλα ράσο….. Μπορεί να χάνεται η αξιοπιστία των εκάστοτε εκ των ανωτέρω ρασοφόρων - των ελαχίστων έστω - αλλά τον σκανδαλισμό του ποιμνίου, πού τον πάνε;

Τα γεγονότα που συγκλονίζουν το Άγιον Όρος κάθε φορά που συμβαίνουν, είναι αυτά που υποκινούνται από μετερίζι εκτός Αγίου Όρους και βεβαίως διάφορο των γνωστών και φίλων Ορθοδόξων, παραδοσιακών Πατέρων που μια ζωή φύλαξαν Θερμοπύλες -πιστοί θεματοφύλακες- τόσον κατά την Ιερά μας Παράδοση, όσον και κατά τους Ιερούς Κανόνες που κάποιοι τους προσπερνάνε.
11 χρονιά ανελέητου διωγμού των Ορθοδόξων, μέσω του προπυργίου της ΙΜΕ και 8 χρόνια ανεπίτρεπτες ενέργειες με υποθαλπόμενες αναρίθμητες, εγκληματικές πράξεις.

1972 – κοπή μνημοσύνου του Πατριάρχου Αθηναγόρα -έλεγχος συνειδήσεων,
2002 – κορύφωση διωγμού των Εσφιγμενιτών, Αστυνομία και Λιμενικό κατά Ορθοδοξίας, υπο τας διαταγας μιας μικρας, νέας αδελφότητα,
2005 – με βαρυοπούλες… στα χέρια Κατσουλιέρηδων…
2006 – με λοστούς … την 19/12/2006, με τα ίδια οπλισμένα χέρια,
2013 – με γερανούς «κλάρκ» και πάμε λέγοντας…!

Ένας απάνθρωπος διωγμός, πέραν του αποκλεισμού της ΙΜΕ, με δεκάδες δικαστήρια κατά των γνησίων ζηλωτών Πατέρων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, της παραδοσιακής, Ιστορικής και Αγίας, που διώκονται για την Πίστη τους και μόνον! Μεγάλος αποκλεισμός! Κλείνουν τα σύνορα από γης, αέρος και θαλάσσης. Απαγορευτικά παντού! Καταπιέσεις, στερήσεις, τρομοκρατία! Όλα δυστυχώς εντέλλονται από τον Πατριάρχη (τελούντα εις το απυρόβλητον), επειδή δεν μνημονεύεται (καλώς κατά τον Κ.Χ.Α.Ο, με τεράστια αναδρομή αναλόγων πράξεων μεγάλων Πατέρων Αγίων της Εκκλησίας μας, κατά το παρελθόν). Ποιόν θα πείραζε που δεν μνημονεύεται; Απλά για να φανεί το αδιάσπαστον της Ιεράς Κοινότητος, πειστικό δείγμα αξιοποιήσεως του Πάπα Ρώμης.

Η Ιερά Επιστασία ως υπάκουο εκτελεστικό όργανο, κάνει ακριβώς αυτό που έκανε το 1821, όπως κατ’ εντολήν του τότε Πασά Χασεκί Αγά εναντίον της ιδίας ΙΜΕ, καθώς θεωρήθηκε ορμητήριον του απελευθερωτικού αγώνος για την Χαλκιδική… Ζητούσα την κεφαλή επί πίνακι του Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Ιωακείμ -που διεδέχθη τον Γέροντα Ευθύμιο- αφ’ ενός και του «Άρχοντος» Καπετάν Εμμανουήλ Παπά Οπλαρχηγού αφ’ ετέρου. Σήμερα με την ανοχή της κρατούσης Εκκλησίας και της υπολογιζούσης το πολιτικό κόστος πολιτείας, διατηρούν το μεγάλο και διαρκές για άλλους λόγους έγκλημα, νίπτοντες τας χείρας… και πολλάκις τηρούν σιγήν ιχθύος!

Αυτά κατά τον Κόσμο, όταν κάποιοι πίστευαν ότι το «εμπάργκο» καθώς και οι αντοχές των ζηλωτών Εσφιγμενιτών, δεν θα κρατήσουν περισσότερο από μια εβδομάδα με δέκα μέρες ή εν πάση περιπτώσει όταν τελειώσουν και τα τελευταία αποθέματα, θα βγουν έξω από μόνοι τους….! Όμως οι ταλαίπωροι, δεν σκέφθηκαν το σημαντικότερο ότι εκεί κάνει κουμάντο η Παναγία η Έφορος του Α.Ο. κοντά 1700 χρόνια τώρα και όχι το θέλημα των Ανθρώπων.
Έτσι από μία εβδομάδα κακού υπολογισμού, φθάσαμε αισίως 8 χρόνια από την εμφάνιση των υποβαλλομένων (ως κουρδισμένα στρατιωτάκια) πέντε διεκδικούντων ρασοφόρων, φερέλπιδων, εντολοδόχων άνευ αγιορείτικης κουράς και με προϋποθέσεις που δεν πληρούν τον Κ.Χ.Α.Ο και 41 χρόνια από ότι χειρότερο προέκυψε από τα αντικανονικά ανοίγματα προς την Δύση, του Πατριάρχου. Αντί όλων των ανωτέρω βλέπουμε ότι ένας γερανός ή άλλο βαρύ μηχάνημα, «κλάρκ» κατεδαφίσεων, μπορεί να αποχαρακτηρίσει πρωτίστως έναν Ορθόδοξο, ένα Πατριαρχείο ή μια ιερά συγκάλυψη. Πέραν από την όντως μικροπρεπή προσπάθεια να κατακρημνίσει κάποια ήδη σαθράν στέγη και να πλακώσει όποιον βρίσκεται από κάτω….! Ακόμα και εδώ μιλάει η βία και το έγκλημα και όχι ο νόμος και η τάξις….

Όμως Κυρίες και Κύριοι, Πατέρες και αδελφοί, το θέμα είναι πρωτίστως Οικονομικό. Οι μεν θέλουν να σώσουν την ψυχή τους πειθόμενοι τοις των Πατέρων ρήμασι, οι δε θέλουν τα λεφτά..!! Είναι πολλά λεφτά για «μοναχούς» και δη «Αγιορείτες»… (5 δισ. δραχμών τότε και 1,5 εκατ. ευρώ τώρα από το ΕΣΠΑ)! Οι μεν έχουν προστάτιδα την Υπέραγνον Μητέρα του Χριστού, οι δε έχουν προστάτη έναν αιρεσιάρχη (όσο και αν φαίνεται σκανδαλώδες) Πατριάρχη! Οι μεν 117 παραδοσιακοί Πατέρες έχουν κερδίσει (από παρόμοιες πράξεις, βίας της Νέας Αδελφότητος των 5-6 ατόμων) τον σεβασμό και την αγάπη εκατομμυρίων Ορθοδόξων, οι δε γνωστοί ταραξίες … επιμένουν μόνοι, αλλά όχι αβοήθητοι – εκ μέρους υψηλών προσώπων...
«Αν δεν υπήρχαν τα χρήματα στην μέση, δεν θα υπήρχε λόγος αντιπαραθέσεων.»

Είχαν ειπωθεί εξ’ άλλου αυτά στο παρελθόν, όχι μόνο από Εσφιγμενίτες Πατέρες, αλλά και από πολλούς μοναχούς άλλων Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, ότι τα ανωτέρω χρήματα θα σας ελέγξουν μια μέρα! Ιδού λοιπόν τώρα, ελέγχονται από τους Δυτικούς, από έναν Δούρειο Ίππο χρηματικό, που έστησαν έξυπνα τότε και που τους δίδει το δικαίωμα τώρα, να μπουν στα ενδότερα της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού Πολιτισμού. Μία νέα «άλωσις» που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, παρόμοια με την γενικότερη κρίση που περνάει ο τόπος μας. Πόσες αλώσεις θα δούμε ακόμα, και μάλιστα από αυτές που δεν καταλάβαμε ποτέ έγκαιρα;
Όλα τα ανωτέρω ανεπίτρεπτα μεν, κατήργησαν δε, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες. Και που; Όχι οπουδήποτε, αλλά άσκησαν τις παράνομες πράξεις κυρίως σε μια Ιερά Μονή του Αγίου Όρους (κράτος εν κράτει), αυτονόμου, αυτοδιοικήτου και αυτεξουσίου χαρακτήρα και με δικαιώματα που υπαγορεύονται από τον Κ.Χ.Α.Ο και την Ιερά Παράδοση (την οποίαν και προσπέρασαν).

Αν δεν έχει καταλάβει ακόμα ο κόσμος, πρέπει επί τέλους να ενστερνισθεί κάθε πράξη και κάθε δικαίωμα που επιτρέπει την απλή επιβίωση των ανθρώπων (τώρα μοναχών), χωρίς να τους αποκλείουν με το έτσι θέλω -φασιστικώ τω τρόπω- την διατροφή, το νερό, τα φάρμακα, τον ιατρό και ότι άλλο χρήζουν -ουχί περισσότερα από αυτά που απολαμβάνουν βαρυποινίτες, άνθρωποι της νύχτας στα «φιλόξενα» κελιά των Ελληνικών Φυλακών, άνθρωποι του κοινού ποινικού κώδικα, προϊόντων εγκλήματος, ναρκωτικών και πάσης άλλης «πληγής»…! Και στο κάτω - κάτω της γραφής ποιος είναι αυτός που αποκλείει την διάγνωση θανάτου σε τουλάχιστον 27 άτομα κατά την τελευταία πενταετία, που πέθαναν αδιάγνωστοι…! ΈΛΕΟΣ πια με μια ομάδα που έχει κάνει όλη την Ελλάδα, ΑΝΩ-ΚΑΤΩ… Ελληνική Δικαιοσύνη, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό, Κυβέρνηση (!) και όλους εμάς που βλέπουμε και κρίνουμε.
Τους ανεχόμαστε ακόμα;
Ελλάδα τί κάνεις…;





Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου
Ιατρός Χειρουργός,
Δρ Παν/μίου Αθηνών

Πρόεδρος του Συλλόγου
«Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» Παιανίας,
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Τηλ.: 210-6642641

Δεν υπάρχουν σχόλια: